دستگاه خط تولید نان حجیم، به مانند دیگر دستگاههای نان پزی در تمام نقاط کشور قابلیت خرید و فروش دارد. هم اکنون شرکتهای زیادی در حال ساخت و تولید این محصول میباشند که شرکت ایران فر نیز به عنوان یک شرکت معتبر در این زمینه مطرح است.
نانهای حجیم سنتی به مانند نان بربری، یکی از انواع نانهای پر مصرف برای ایرانیان است و طرفداران زیادی دارد. نان بربری به عنوان یک نان سنتی و خاص در ایران تولید میشود.
انواع نان در ایران به صورت مسطح و حجیم و نیمه حجیم تولید میشود. نانهای مسطح به مانند نان لواش، نان سنگک، نان تافتون و انواع نان محلی میباشد و نان حجیم به مانند نان بربری، در حال حاضر به عنوان نانهای سنتی در ایران وجود دارد که به صورت صنعتی پخت میشود.
دستگاههای نان پزی صنعتی به دو گروه دستگاه تونلی و دستگاه دوار تقسیم بندی میشوند. هر کدام از این دستگاهها با توجه به کارایی خود در تهیهی نان مؤثر هستند. این دستگاهها با توجه به پیشرفت و بروز رسانی علم و صنعت هم اکنون جز دستگاههای با کیفیت به حساب میآیند.
تولید انواع نان حجیم
در نظر کارشناسان استفاده از نانهای حجیم بهتر از استفاده کردن از نانهای مسطح است. در بین مردم ولی این موضوع هنوز به قدری جا نیفتاده است چرا که فکر میکنند در این نانها برای اینکه حجم موجود نان را افزایش دهند از جوش شیرین استفاده میکنند.
با توجه به نظریه کارشناسان در تهیهی نانهای حجیم، در زمانی که آرد مصرفی سفید نباشد توصیه میشود از آن نانها استفاده شود. حرارتی که با استفاده از آن نانها پخت میشوند به صورت غیر مستقیم میباشد. سوختن نانهای مسطح به مراتب بیشتر از نانهای حجیم است.
ولی در زمانی که برای تهیهی این نانها، از آرد سفید استفاده شود، کیفیت نان افت پیدا کرده و مناسب استفاده کردن نمیباشد. برای اینکه نان حجیم پخت شود به دستگاههای خاصی نیاز است. در طراحی این دستگاهها موارد زیادی تأثیر گذار میباشد که یکی از این موضوعات پخت خوب نان با استفاده از حرارت غیر مستقیم است.
دستگاههای صنعتی پخت نان حجیم
دستگاههای صنعتی پخت نان همان گونه که بیان شد به دو نوع دستگاه دوار و دستگاه تونلی تقسیم بندی میشود. هر کدام از این دستگاهها دارای ویژگیهای مورد نیاز پخت میباشند.
برای اینکه انواع نان با کیفیت تولید شود بهتر است در خط تو.لید از دستگاهها و تجهیزاتی استفاده کنند که کاربرد پخت آن نان را داشته باشد. به طور مثال برای تولید نانهای مسطح میتوان از دستگاه صنعتی تونلی تمام اتوماتیک و همچنین دوار استفاده کرد.
نانهای حجیم هم برای اینکه پخت شوند نیازمند دستگاههای خاص با ویژگیهای متفاوت هستند. این دستگاهها به صورت غیر مستقیم کمک به پخت نانهای حجیم میکنند.
در این میان استفاده از دستگاه تونلی نیمه اتوماتیک و هم چنین فر گردان در تولید نانهای حجیم کاربرد دارد.
آشنایی با دستگاه تونلی نیمه اتوماتیک
یکی از انواع دستگاههای صنعتی که در تولید نانهای حجیم مورد استفاده قرار میگیرد دستگاه تونلی نیمه اتوماتیک است. دستگاه تونلی تمام اتوماتیک برای پخت انواع نانهای مسطح به کار میرود ولی به عنوان مثال برای پخت نانهای بربری تونلی تمام اتوماتیک مناسب نیست و نمیتواند نان با کیفیتی را ارائه دهد.
دستگاه تونلی نیمه اتوماتیک در اندازهی چهار و نیم متری تولید میشود. این دستگاه فارق از سیستم بخار میباشد. این در حالی است که اندازهی دستگاه تونلی تمام اتوماتیک شش و نیم متر میباشد.
چند ویژگی مهم در دستگاه تونلی
• استفاده از حرارت غیر سمتقیم در پخت نان
• داشتن دو مشعل برای تهیهی نان
• نداشتن سیستم بخار
• استفاده از سیستم اینورتر و پی آل سی
دستگاه فر طبقهای مناسب در پخت نان حجیم
یکی دیگر از دستگاههایی که در پخت نان حجیم مورد استفاده قرار میگیرد فر طبقهای میباشد. این نوع دستگاه از سیستم بخار استفاده میکند و همین امر باعث میشود که پخت با کیفیتی داشته باشد.
این دستگاه در اندازهی ۱۶ دیس و ۸ دیس تولید میشود. اندازهی دیسهای این نوع دستگاه ۸۰ در ۹۰ سانتی متر میباشد. این دستگاه غیر از پخت نانهای حجیم، توانایی پخت کیک را نیز دارد.
در ضمن دستگاه فر طبقهای دارای سیستم اینورتر نیز میباشد.
شرکت ایران فر هم اکنون آمادهی ارائهی دستگاههای پخت نان حجیم به مصرف کنندگان میباشد. برای خرید این محصول میتوانید با روشهای آنلاین، حضوری و مراجعه به فروشگاههای معتبر اقدام نمایید.